Tirolerstube Edelweiss te Blankenberge


Wim, hier met Cindy, en zijn ganse Edelweiss-team doen er alles aan om leven te brengen in hun tirolerstube.


Een typische foto uit de Stube, de sfeer en stemming is er steeds op en top wanneer Wim op zaterdagavond
of zondagnamiddag live musik brengt onder het motto "DER WIRT AM KLAVIER".


Een foto vanuit de Tirolerstube, nl. MARC PIRCHER tijdens een optreden in onze stube en waar hij begeleid wordt door WIM.

Er zullen dit jaar geregeld speciale avonden georganiseerd worden.
Tirolerstube Edelweiss is open in het weekend
Van 1 oktober tot 2 april a.s. zal onze stube enkel open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag en dit vanaf 11u.
Tijdens het karnavalverlof zal de Stube gesloten zijn van vrijdag 20 tot woensdag 25 februari om 12u.

Wat staat er zoal op het programma de komende maanden?

Moselavond
Op vrijdagavond 23 januari komen Manfred en Helga Weisskopf van de Schlossbergkeller te Cobchem hun wijnen voorstellen.
Het worden vooral witte wijnen die gedegusteerd worden en wij zijn overtuigd dat u verrast zult zijn van de bijzondere goede kwaliteiten die zij in hun wijnen weten te selecteren. Bij witte moezelwijn past natuurlijk een typische Winzerteller met verschillende Vleessoorten.
De wijnboeren zullen uitleg verstrekken over hun kelder en hun wijnen, zij beantwoorden Uw vragen en bieden U
de mogelijkheid hun wijnen aan te kopen zonder tussenpersonen. (geen verplichting)
Het is van groot belang tijdig in te schrijven,
want je weet onze plaatsen zijn beperkt en voor deze unieke gelegenheid zullen er heel wat belangstellenden zijn. €14,00

Zillertaler Avond
Desondanks onze vriend des Huizes Marc Pircher in 2003 de Grand Prix der Volksmusik heeft gewonnen komt hij steeds met plezier terug naar onze Stube.
Op donderdag 12 februari a.s. is hij weer bij ons te gast. Deelname in de onkosten bedraagt •30,00 en
op het menu staat : Wortelsoep ˆ Pasteitje van Vis ˆ Tussendoortje ˆ Varkensfilet in een Löwensenfsausje ˆ Tiroler Sabayon
Wegens het enorme succes moeten wij tot onze spijt meedelen dat deze avond reeds totaal uitverkocht is.

Onze Karnevalsparty
Op zaterdag 7 februari 2004 organiseren we in onze Stube een typisch Kölsche karnavalavond.
Op deze avond hebben we een „Karnevalsplatte voorzien.
Dit bord bevat : stuk koude Schnitzel, mini boulletjes, haring en een stukje kaas.
Diegenen die absoluut deze plat niet mogen kunnen bij de inschrijving het laten weten en wisselen voor een Wienerschnitzel.
Onze Karnevalsavond begint om 20u en voor de prijs van •25,00 zijn alle normale dranken tot 24u inbegrepen.
Opgelet voor onze echte Karnavalisten !!! Indien U verkleed komt dan krijg je •5,00 korting op de inkom.
Tijdens deze avond zal je muziekaal getrakteerd worden op Duitse Karnavalmuziek.


Onze reis naar München
Ook dit jaar was onze eindejaarsuitstap een groot succes. Iedereen was laaiend enthousiast en wij verzekeren U
volgend jaar terug rond deze periode mee te laten genieten van de typische Duitse Kerstsferen.
Meer hierover later.


Valentijnsmenu 14 februari

Graag stellen wij U ons Valentijnmenu voor. Wij hopen samen met U Valentijn te vieren.
Na het eten is er nog live-muziek voorzien door der Wirt.

Wachtbordje
-----------
Broccoliroomsoep
-----------
Scampi‚s in een Cupidosausje
-----------
Sorbetje van peren
------------
Struisvogelsteak in een sausje van Bayerische Süsse Senf en kroketjes
-----------
Gebakje voor verliefden

Prijs : menu :€ 30,00
All-inn : € 42,00

Dit menu is mits reservering verkrijgbaar op zaterdag 14 februari alsook zondag 15 februari.

Suggestiemenu
januari-februari •25,00
Dagsoep
----------
In huisbereide Garnaalkroketjes
----------
Varkenshaasje in mosterdsaus en kroketjes
-----------
Bavarois op een frambozencoulli

Dagschotels
Soep ˆ hoofdgerecht ˆ dessert •10
1/01 Varkenshaasje in mosterdsaus en kroketten
2/01 Zalm in een witte wijn saus en frietjes
3/01 Holzfällersteak met Bratkartoffeln
4/11 Gyros van Kip met frietjes
9/01 Vispasteitje met Spätzle
10/01 Holzhackersteak met Bratkartoffeln
11/01 Steak natuur met sla en frietjes
16/01 Slibtongetjes met puree
17/01 Braadworst & frietjes
18/01 Kipfilet „archiduc‰‰ met kroketjes
23/01 Pladijsfilet met frietjes
24/01 Hamburger in jodelsaus en bratkartoffeln
25/01 Hirschgoulash met kroketjes
30/01 Fischspiess met remoulade en frietjes
31/01 Wienerschnitzel met Bratkartoffeln
1/02 Varkensvlees in mosterdsaus en kroketten
6/02 Zigeunerschitzel met Bratkartoffeln
7/02 Algauer Kasspätzle
8/02 Stoofvlees met frietjes
13/02 Vissersbord met witte wijnsaus en frietjes
14/02 Kassler ripp met sauerkraut en puree
15/02 Varkensvlees in currysaus met kroketjes
25/02 Pladijsfilet met bratkartoffeln
26/02 Braadworst met frietjes
27/02 Vispasteitje met Spätzle
28/02 Cordon Blue met frietjes
29/02 Kalkoen „Tiroler art‰ en kroketjes

 

Data zeker te onthouden

23/1 Moselavond •14,00
Wijndegustatie van witte moezelwijnen met
bijhorende Winzerplatte en wat uitleg van onze
Winzer Manfred Weisskopf uit Cochem.

7/02 Karnevalsparty

12/02 Zillertaleravond met Marc Pircher

14/2 Valentijnsdiner •30,00
5 gangenmenu met live muziek

6/3 Schlagerparade
Muzikale avond in het Witte paard met Dennie Christian, Marc Pircher, Peter Orloff, Cindy &
Wim en Vincent & Fernando. Alle artiesten worden live begeleid door het 12-koppige
Schlagerorkest o.l.v. Wim JANSSENS. Reservatie : 050/41.40.64
affiche

27/3 Das wären Zeiten •25,00
Muzikale avond met Cindy&Wim. Zij brengen U tijdens deze avond de mooiste Schlagers
Allertijden, dit vergezeld met een passend menu.

10,11 & 12/4 Paasmenu
Aangepaste menu met livemuziek op Zaterdagavond, zondagnamiddag, zondagavond En maandagnamiddag.

30/4 Tanz in Mai
Naar Duitse traditie geven we op vrijdag 30/4 speciale menu met live muziek voor de meimaand in te zetten.

20,21,22&23/5 Havenfeesten
Speciale vismenu met livemuziek t.g.v. de havenfeesten in Blankenberge.



TIROLERSTUBE EDELWEISS
Zeedijk, 56
8370 BLANKENBERGE
Tel. 050/41.26.36
E-Mail rowijan@skynet.be